Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Kans op mist, meest droge vrijdag
  23 okt. 2020, 0:00 uur
  Vannacht kan regionaal mist ontstaan. In de ochtend kan het een tijdje duren voordat de mist overal verdwenen is. Het wordt circa 16 graden bij een mix van wolken en af en toe zon. Later in de middag en avond is in de kustgebieden kans op een bui. Zaterdag wordt nog een grotendeels droge dag. Zondag volgt regen en na zondag valt de temperatuur enkele graden lager uit.

  Deze nacht is het op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt. De temperatuur daalt naar een graad of 9 en in het midden, zuiden en oosten van het land kan regionaal mist ontstaan.

  In de ochtend kan het op sommige plaatsen even duren voordat de mist optrekt. De ochtend verloopt verder half tot zwaar bewolkt met regionaal wat zon. De kustprovincies hebben de beste papieren voor regelmatig zonneschijn.

  In de middag blijft het op veel plaatsen droog met vrij veel wolken en regionaal zon. Aan het einde van de middag neemt vanuit het noordwesten de kans op enkele buien toe. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Aan zee en op de Wadden is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft. Het wordt circa 16 graden.

  Tijdens de avond en in de nacht naar zaterdag komen vooral in de kustprovincies enkele buien voor. In het zuiden en oosten blijft het op veel plaatsen droog. Het is een zachte nacht voor eind oktober. Op veel plaatsen wordt het niet kouder dan 10 graden.

  Zaterdag is er veel bewolking en grote delen van de dag is het droog. Af en toe schijnt de zon, vooral in het noorden van het land. In de middag en avond is kans op regionaal een klein beetje regen. De neerslagkans is in Zuid-Nederland wat groter dan in de noordelijke helft. Het wordt circa 15 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

  Zondag trekt een regengebied over het land. In het oosten is het in de ochtend mogelijk nog een tijdje droog. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Koud is het niet. De maxima komen uit op 15 graden aan zee tot 17 graden langs de grens met Duitsland. De wind is matig en waait uit het zuiden.

  Na het weekend is het licht wisselvallig herfstweer met enkele buien, maar ook droge dagdelen met zon. Woensdag lijkt de natste dag van komende week te worden. De wind zit in de zuidwesthoek en de maxima zijn met circa 13 graden normaal voor eind oktober. Koude nachten met kans op vorst worden voorlopig niet verwacht.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Vrijdag 23 okt