Weeronline
Weeronline
  Zondag 31 mei

  Weerbericht Nederland

  Sluierwolken vanuit het oosten
  31 mei. 2020, 7:08 uur
  De zon schijnt volop en vanuit het oosten breiden sluierwolken zich over het land uit. Het blijft de hele dag droog met maxima van 20-24 graden. Er staat een matige noordoostenwind. Morgen wordt het zonniger dan vandaag en ook gelijk een stuk warmer. De temperatuur loopt op naar 23-28 graden. Dinsdag kan het 24-29 graden worden, daarna wordt de verwachting onzeker.

  Vanochtend schijnt de zon volop en breiden vanuit het oosten sluierwolken over het land uit. De zon schijnt hier op de meeste plaatsen makkelijk doorheen. In het noordoosten kan wat dikkere bewolking voorkomen.

  Vanmiddag blijft het droog en is er een mix van zon en sluierbewolking. Over het algemeen schijnt de zon goed door de sluierwolken heen, maar soms zijn de sluierwolken wat dikker en kan de zon even een waterige aanblik krijgen. Hier en daar kunnen enkele stapelwolken ontstaan. De temperatuur loopt op naar 20 graden in het noorden tot lokaal 24 in het zuiden.

  Er staat een matige noordoostenwind. In het Waddengebied en langs de noordwestkust kan het vrij krachtig waaien. De wind maakt het voor het gevoel aangenaam en omdat de zon niet zo fel schijnt is het prima weer om buiten bezig te zijn. Let wel op dat de zonkracht ondanks de sluierbewolking hoog is. De UV-index is een 6 en daarmee kan je al in 15-30 minuten verbranden.

  Vanavond blijven veel sluierwolken aanwezig en daardoor kan de lucht mooi rood en oranje kleuren. Komende nacht koelt het af naar 7 graden in het oosten tot 12 in het zuidwesten.

  Morgenochtend is het al vanaf de vroege ochtend zonnig. Er zijn dunne sluierwolken zichtbaar, maar er is minder sluierbewolking dan deze Pinksterzondag. De temperatuur stijgt snel en tegen het middaguur is het al 19 graden in het noorden tot 22 in het zuiden.

  Morgenmiddag is het voor liefhebbers van zon en warmte fantastisch weer. De zon maakt namelijk overuren en alleen enkele dunne sluierwolken weten de blauwe lucht een paar witte tinten te geven. Het blijft de hele dag droog. De maxima komen uit op 23-25 graden in de kustprovincies, 25-27 in het midden en oosten en 27 tot lokaal 28 in het zuiden. De hoogste temperaturen zijn voor Zeeuws-Vlaanderen, het zuiden en oosten van Brabant en Midden-Limburg.

  Er waait een matige wind uit het oosten tot noordoosten. Langs de westkust kan een zeewind opsteken, waardoor het aan de stranden een paar graden afkoelt. Ook het Waddengebied heeft met wind van zee te maken en daardoor wordt het daar maximaal 20 graden.

  Voor het eerst in maanden gaan de terrassen open en daar is het perfect weer voor. Wel kan het fijn zijn om met dit zonnige en zomerse weer de verkoelende schaduw van een parasol op te zoeken. Ook met het oog op de hoge zonkracht is dat een goed idee. Tussen 12:00 en 15:00 is de UV-index een 6 tot 7 en daardoor kan je huid al na een kwartier verbranden.

  Morgenavond blijft het nog lang zonnig en warm. Om 21:00 uur is het op veel plaatsen nog 20-23 graden. Het is dan ook heerlijk weer om buiten te eten en daarna nog een tijd op je terras of balkon te zitten. Alleen in de kustgebieden is het een paar graden koeler.

  De nacht naar dinsdag verloopt helder. De minima komen dan uit op 10-13 graden.

  Dinsdag belooft net als Pinkstermaandag een vrij zonnige en zomerse dag te worden. Naast veel zonneschijn zijn wat sluierwolken zichtbaar, maar ook nu blijft het de hele dag droog. Het wordt nog wat warmer dan de voorgaande dagen. Het kwik stijgt naar 24 graden in de kustgebieden tot ruim 29 in het zuidoosten. In het midden wordt het 27-28 graden. Er staat weinig wind en daardoor voelt het behoorlijk warm aan. Gelukkig is de luchtvochtigheid laag, wat de warmte dragelijker maakt.

  De dagen daarna wordt de verwachting erg onzeker. Mogelijk houdt het zomerse weer nog een paar dagen aan, maar de kans is groter dat er een verkoelende noordwestenwind opsteekt. Volgend weekend is de kans op normale maxima of temperaturen onder normaal zo’n 70%. In het meest waarschijnlijke scenario komt de temperatuur tussen 15 en 20 graden uit. Normaal is het begin juni 18-21 graden. Het weerbeeld laat wolkenvelden zien, maar ook zonnige momenten. Bovendien neemt de kans op een bui toe.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.