Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Toenemende kans op onweersbuien
  13 aug. 2020, 16:56 uur
  In het zuiden komen stevige regen- en onweersbuien voor. Geleidelijk neemt op meer plaatsen de kans op onweersbuien toe met lokaal veel regen in korte tijd. De komende dagen is het wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op (onweers)buien. Het blijft zomers warm met 24-28 graden. Na het weekend komt de hittegolf ten einde.


  In het zuiden komen momenteel stevige regen- en onweersbuien voor. Daarbij is kans op veel regenwater in korte tijd en ook hagel en windstoten zijn mogelijk.

  Vanavond komen voornamelijk in het zuiden, midden en oosten felle regen- en onweersbuien voor. Geleidelijk breiden de buien zich uit over de rest van het land. Hier kunnen pittige exemplaren tussen zitten met hagel en windstoten. Ook valt er lokaal veel neerslag tijdens een bui. Vanuit het zuiden wordt het geleidelijk weer droog.

  Vannacht trekken de buien geleidelijk weg naar het noorden. In het midden en zuiden verloopt de nacht grotendeels droog, maar een enkele bui is niet uitgesloten. De nacht verloopt erg zacht met minima van 19-20 graden.

  Morgenochtend is in het noorden kans op enkele buien, later neemt ook in het zuiden de kans op een bui toe. Elders is het grotendeels droog met een mix van zon en wolken. De wind is zwak en veranderlijk van richting.

  Morgenmiddag ontstaan er verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Hierbij is wederom kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag. In vergelijking met de dagen daarvoor is de ergste hitte verdreven en de maximumtemperatuur varieert van 24 graden op de Wadden tot 28 graden in het zuidoosten. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het wel drukkend warm. Aan de kust kan in de namiddag een wind van zee opsteken, elders is de wind zwak en veranderlijk van richting.

  Morgenavond blijft het wisselvallig met lokaal regen- en onweersbuien. Het zuiden, midden en oosten hebben de grootste kans op buien, maar ook elders is een lokale bui niet uitgesloten. Later op de avond en in de nacht naar zaterdag doven de buien geleidelijk uit. Ondanks de verkoeling van de buien verloopt de nacht wederom zacht met minima van 17-19 graden.

  Zaterdag is het wisselvallig zomerweer met een mix van wolken, perioden met zon en enkele buien. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden in het westen tot 27 graden in het oosten.

  Zondag laat de verwachting wederom een wisselvallige dag zien met wolken, zon en later op de dag kans op lokale regen- en onweersbuien. De maxima komen uit op 25-28 graden en door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend warm.

  Maandag is er een mix van wolken, zon en enkele regen- en onweersbuien in de namiddag. Het wordt 24-26 graden. Op plaatsen met temperaturen van 25 graden of hoger duurt de hittegolf voort. 

  De dagen daarna komt de langdurige hittegolf tot een einde. Dinsdag komen de maxima uit op 23 à 24 graden. Er is dan een mix van wolken, zon en enkele buien. De rest van de week verloopt waarschijnlijk wisselvallig met regelmatig buien. De temperatuur komt uit op 22-25 graden en dit zijn normale waarden voor midden augustus.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Donderdag 13 aug