Weerbericht Nederland

Overwegend bewolkt en droog

21 mei 2019, 17:05 uur

Er zijn veel wolkenvelden en op de meeste plaatsen is het droog. In het oosten kan lokaal een spatje regen vallen. Morgen start grijs, maar geleidelijk breekt de zon door en wordt het 15-20 graden. Donderdag is het prima lenteweer met veel zon en 17-23 graden. Daarna is er meer bewolking en stijgt de buienkans. In het weekend is het 16-20 graden.

Vanavond is het bewolkt en kan in het oosten lokaal nog een spatje vallen. Geleidelijk wordt het overal droog. Lokaal komen enkele opklaringen voor. Komende nacht koelt het door de bewolking nauwelijks af. De minima komen uit op 10-12 graden.

Morgenochtend is het grijs, maar in de middag breekt het wolkendek langzaam open en komt de zon tevoorschijn. In de westelijke kustprovincies is de bewolking hardnekkig en kan het tot ver in de middag duren voordat de zon te zien is.

Het kwik stijgt naar 15 graden in het westen tot 18 in het oosten. Waar de zon voor langere tijd doorbreekt kan het 20 graden worden en is het aangenaam lenteweer. Het blijft droog en er staat een overwegend matige wind uit het westen tot noordwesten.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen, maar ook enkele wolkenvelden. Lokaal kan mist ontstaan. Het koelt af naar 4 graden in het oosten tot 8 in het westen.

Donderdag is het prima lenteweer met een mix van zon en stapelwolken. Ook trekken sluierwolken over het land. In het noordoosten kan een lokale lichte bui ontstaan, maar in de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op 17 graden op de Wadden, 19 in het noorden 20-21 in het midden en 22-23 in het zuiden, zuidoosten en oosten. Er staat een zwakke tot matige westenwind en omdat er weinig wind staat is het voor het gevoel warm. Het is dan ook prima weer voor een shirt, korte broek of rok.

Vrijdag is er meer bewolking dan op donderdag en wisselen flink wat stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Bovendien trekken enkele buien over het land. De maxima komen uit op 17-22 graden en daarmee blijft het aangenaam lenteweer. De wind zoekt de noordwesthoek op en is overwegend matig.

De dagen daarna wordt het iets minder zacht met maximumtemperaturen van 16-20 graden. Dit zijn normale temperaturen voor eind mei. Zaterdag zijn er zonnige momenten en wolkenvelden en kunnen enkele buien ontstaan. Zondag is er meer bewolking en is kans op een beetje regen. De regenkans is het grootst in het noorden. Na het weekend blijft het vrij normaal lenteweer met middagtemperaturen van 16-20 graden. Wolkenvelden, zonnige momenten en enkele buien wisselen elkaar daarbij af. Warm of zomers lenteweer zit voorlopig niet in de pijplijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.