Vrijdag 6 dec

Weerbericht Nederland

Grijs en perioden met regen
6 dec. 2019, 8:55 uur
Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Er staat een onstuimige wind en het wordt 5-8 graden. Vanavond wordt het iets zachter met 8-10 graden. Tijdelijk kunnen stevige buien voorkomen. Het weekend verloopt zacht met maxima van 9-12 graden. Zaterdag kan een enkele bui ontstaan en zondag is het vooral in de ochtend nat. Na het weekend blijft het wisselvallig.

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met lichte regen en motregen. Vooral in het zuiden, midden en oosten kan een tijd regenen. In het noorden en noordwesten kan het een tijdje droog blijven.

Er staat een onstuimige zuidwestenwind. In de kustprovincies is de wind vrij krachtig tot krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer waait het soms hard. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig.

In het zuidoosten is het 2 tot 4 graden en in combinatie met wind en regen is het voor het gevoel veel kouder. In de rest van het land is het 5 tot 7 graden en op de Wadden is het 9 graden.

Vanmiddag blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Regionaal kan het droog blijven, maar de zon krijgen we waarschijnlijk niet te zien. Het blijft onstuimig en de temperatuur stijgt geleidelijk naar 6-8 graden. Aan de kust is het nog iets zachter en in Zuid-Limburg is het 4-5 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit normale waarden.

Vanavond wordt het iets zachter met 8 graden in het oosten en zo’n 10 graden in het westen. Ook dan kan het af en toe regenen. In de tweede helft van de avond neemt de neerslag toe en trekken en enkele stevige buien over het land. Daarbij kan onweer voorkomen.

Komende nacht verdwijnen de buien en zijn er droge perioden. Vooral in het noorden en oosten kan het af en toe nog regenen. De wind wordt westelijk en matig in het binnenland tot (vrij) krachtig aan de kust. Het wordt niet kouder dan 5 tot 9 graden.

Morgen zijn er veel stapelwolken met hooguit tussendoor een beetje zon. Alleen in Zeeland kan de zon iets vaker doorbreken. Op verschillende plaatsen is het droog, maar er komen ook een paar lichte buien voor. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind en aan de kust is de wind vrij krachtig. Met 7-9 graden is het prima weer om buiten te zijn, ook als je een tijd aan het sportveld staat.

In de middag stijgt de temperatuur naar 9 à 10 graden. Ook dan zijn er veel wolkenvelden met vooral in Zeeland en aan de noordkust kans op wat zon. De kans op een bui neemt af en op veel plaatsen wordt het een droge middag. Het noordoosten en oosten maken kans op een lichte bui. De wind blijft overwegend matig en (zuid)westelijk.

In de avond kan nog een enkel buitje voorkomen, maar later op de avond is het tijdelijk droog. Naast wolkenvelden zijn er ook enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 7-8 graden. In de nacht naar zondag raakt het geheel bewolkt en stijgt in het hele land de kans op lichte regen.

Zondag is het onstuimig en nat. In het hele land zijn perioden met regen en motregen en daarbij staat een vrij krachtige zuidwestenwind. In het westen is de wind krachtig en aan de kust waait het hard. Met 9 à 10 graden is het wel zacht.
In de middag neemt de neerslag af en zijn er droge perioden afgewisseld met enkele buien. Vooral in de kustprovincies kan af en toe de zon doorbreken. Met 10-12 graden is het behoorlijk zacht voor december.

Maandag is het in de ochtend bewolkt en buiig met een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de westkust is de wind hard en aan het begin van de ochtend mogelijk stormachtig met zware windstoten. In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten en blijft het onstuimig, maar de zware windstoten verdwijnen. Er zijn wolkenvelden en enkele buien, maar ook droge perioden waarin de zon even tevoorschijn komt. In de avond blijft het wisselvallig en kan de wind aan de kust opnieuw flink aantrekken.

Dinsdag begint de dag met droge perioden en lokaal een bui. De zon kan een tijdje schijnen, maar in de middag is het overwegend bewolkt. Het wordt 7 graden in het oosten tot 9 in het westen. Later in de middag en in de avond kan het van tijd tot tijd regenen.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en geleidelijk daalt de middagtemperatuur een paar graden. Aan het eind van de week is het 5-8 graden. ’s Nachts daalt de temperatuur naar 2-5 graden en in het oosten is een kleine kans op een beetje vorst.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.