Woensdag 17 jul

Weerbericht Nederland

Overwegend helder, lokaal mist
17 juli 2019, 0:00 uur
Het is overwegend helder en lokaal is kans op mist. Vandaag zijn er wolkenvelden, afgewisseld met zonnige perioden. In het noorden kunnen lokaal buien ontstaan. De maxima komen uit op 21-25 graden. Komende dagen wordt het warmer en stijgt de kans op een bui.

Vannacht is het op de meeste plaatsen helder. Op veel plaatsen kan een mistbank ontstaan. Het koelt af naar 12-14 graden aan de kust tot 9-11 in het binnenland.

Vanochtend worden zonnige perioden afgewisseld met enkele wolkenvelden. In de westelijke kustprovincies is de meeste ruimte voor de zon. Het blijft droog.

Vanmiddag komen de maxima uit op 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in het zuidoosten. Op grote schaal wordt het 23-24 graden. Er is veel ruimte voor de zon, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. In het noorden kunnen lokaal buien ontstaan, in het zuiden blijft het droog. Er staat weinig wind.

Vanavond kunnen in het noorden nog enkele buitjes voorkomen, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het is nog een tijdje heerlijk zonnig weer. In de nacht koelt het af naar 13-16 graden. In het oosten kan lokaal een mistbank ontstaan.

Morgen zijn er veel wolkenvelden. De zon is regelmatig te zien, maar kan door de hoge bewolking een waterig aanblik krijgen. Lokaal komen lichte buitjes voor. De maxima komen uit op 21-23 graden aan de kust tot een zomerse 25-26 graden in het oosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vrijdag wordt het 21-24 graden en dit zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. Lokaal zijn er lichte buitjes. Daarnaast is wel regelmatig ruimte voor de zon. Er staat een matige westenwind.

In het weekend wordt het op beide dagen volop zomer met in het zuidoosten lokaal maxima tot 27 graden. Op de meeste plaatsen wordt het 24-26 graden. Ook aan de kust is het heerlijk weer met 22-24 graden. De zon schijnt geregeld. Overdag kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen. Ook begin volgende week lijken de maxima rond zomerse waarden uit te komen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.