Weerbericht Nederland

Buien en een koude noordwestenwind

25 mrt. 2019, 0:00 uur

Van noordwest naar zuidoost trekken enkele buien over het land. In het noorden en oosten is daarbij vooral in de ochtend kans op hagel en onweer. Er waait een koude noordwester met in het noorden windstoten tot 75 km/uur. Het wordt circa 10 graden. Morgen en woensdag is er veel bewolking. Daarna komt er meer ruimte voor de zon en wordt het warmer met vrijdag 12-16 graden.

Deze nacht trekken buien van noordwest naar zuidoost over het land. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is matig, aan zee (vrij) krachtig. In het noordelijke kustgebied wordt de wind hard, 7 Bft. Ook is daar bij buien kans op zware windstoten tot circa 75 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 2 graden in het oosten tot 6 aan zee.

In de ochtend trekken nieuwe buien vanuit het noordwesten over het land. Bij de buien is vooral in het noorden en oosten kans op hagel en onweer. Ook waait het flink. Landinwaarts is de noordwestenwind (vrij) krachtig. Aan zee waait het hard (7 Bft.) uit het noordwesten tot noorden. Ook komen in het noorden (zware) windstoten voor tot circa 75 km/uur. De temperatuur ligt rond 7 graden. Tijdens een felle hagelbui zakt het kwik naar een graad of 3.

In de middag trekken de buien naar het zuidoosten weg. Het is wisselend bewolkt met in de kustgebieden meer ruimte voor de zon dan in het binnenland. De noord(west)enwind neemt langzaam iets af en wordt matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden, maar door de koude wind voelt het aan als een graad of 5.

Komende avond en nacht is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Aan het einde van de nacht kan in het noorden een beetje (mot)regen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 4-5 graden aan zee tot lokaal 0 graden in het binnenland.

Morgen is er vrij veel bewolking en vooral in de ochtend is kans op een licht regenbuitje. In de middag schijnt af en toe de zon. Waarschijnlijk is er meer ruimte voor de zon in het (zuid)westen dan in het oosten. Het wordt 9-10 graden en er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind.

Ook woensdag is er veel bewolking. In de loop van de dag kan vooral in het noorden en oosten een klein beetje regen vallen. In het zuiden en westen blijft het overwegend droog en schijnt de zon af en toe. Met 10 graden op de Wadden tot 13 in het zuiden wordt het iets warmer dan vandaag en morgen. Ook is dit een vrij gebruikelijke middagtemperatuur voor eind maart. De wind is matig en waait uit het noordwesten.

Donderdag wordt het 11-14 graden en is er een mix van wolkenvelden en zon. De wind waait uit noordelijke richtingen en is meestal zwak.

Vrijdag en komend weekend is het vrij zonnig lenteweer. De temperatuur boekt nog een klein beetje winst en komt dagelijks uit op 12 graden op de Wadden tot 16 graden in het binnenland. In de nachten koelt het af naar 1-4 graden met regionaal vorst aan de grond. De wind zit dan in de zuidwesthoek.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.