Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

16 okt. 2019

In het westen en noorden van Europa is het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Met temperaturen tussen 14 en 20 graden is het zacht najaarsweer. Zonliefhebbers zijn in het zuiden van Europa aan het juiste adres. Zeker in Griekenland is het komende tijd vrij zonnig, droog en warm. Wie naar de Alpen gaat moet dit weekend rekening houden met veel regen. Voor het weekend is het prima najaarsweer.

West-Europa

Frankrijk
Vooral in het noorden en westen is het wisselvallig met geregeld buien en meer bewolking dan zon. In Parijs wordt het 17 graden. In het zuidoosten is het aanvankelijk droog en vrij zonnig, maar aan het eind van de week neemt ook daar de kans op buien toe. In Nice wordt het 20 graden. Op Corsica is het zelfs 23 graden en daarmee is het aangenaam najaarsweer.

Groot Brittannië
Het is typisch Brits herfstweer met dagelijks kans op buien, maar ook droge dagdelen met zonnige perioden. De meeste buien zijn voor Wales en Schotland. In het zuidoosten van Engeland is het vooral donderdag en vrijdag regelmatig droog. In Londen is het vrij zacht met 16 graden. Aan de Schotse kust wordt het een graad of 12. Na het weekend neemt de kans op droger en frisser weer toe.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is nog behoorlijk zomers met veel zon en maxima van 25 graden op de eilanden tot 28 in Athene. De komende tijd blijft dit weerbeeld in stand. Pas na komend weekend neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Italië
In het zuiden zijn er zonnige perioden en maxima rond 25 graden. Er is kans op een enkele bui. In het midden van Italië is het droog met een mix van wolken en zon. In het noorden komt meer bewolking voor en in de loop van de week neemt de kans op regen toe. Vooral zaterdag verloopt aan de zuidkant van de Alpen nat. De maxima in Milaan liggen rond 20 graden. In Rome en Napels wordt het circa 24 graden.

Portugal
Het is wisselend bewolkt met in het zuiden meer zon dan in het noorden. In het noorden valt regionaal flink wat regen en later kan het ook in het midden stevig regenen. In Porto wordt het 18 graden. In het midden en zuiden wordt het 20-22 graden. Komende dagen blijft het wisselvallig. Vanaf zondag neemt de kans op droog en zonnig weer toe. Op Madeira is het droog met maxima rond 24 graden.

Spanje
In grote delen van het land is het zonnig. In het noorden is het meer bewolkt met perioden van regen. Ook in het westen is kans op een bui. Aan de zuid- en oostkust liggen de maxima rond 23 graden. Aan de costa's blijft het overwegend zonnig en wordt het iets warmer met maxima van 23-27 graden. Op de Canarische Eilanden is het wisselend bewolkt met maxima rond 27 graden. Lokaal waait het wel flink.

Turkije
Het is wisselend bewolkt met zon en enkele buien. Vooral aan de zuidkust is een lokale stevige onweersbui mogelijk. Met zon is het in de middag flink warm. De maxima komen uit op 27-31 graden. Vanaf donderdag is het weer zonnig zomerweer. In de toeristische plaatsen wordt het dagelijks 25-30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is licht wisselvallig met vooral in het noorden, midden en westen kans op buien. In Beieren blijft het tot het weekend meestal droog met zonnige perioden. Lokaal kan het 20 graden worden. In Berlijn wordt het 17 graden. In het weekend is in het hele land kans op buien. Na het weekend neemt de kans op droger, zonniger en koeler weer toe. Daarbij is kan het 's nachts vriezen en kan mist ontstaan.

Oostenrijk
In de noordelijke Alpen is het prachtig weer met veel zon en aangename temperaturen. In dalen zoals het Inntal kan het lokaal 20 graden worden. Ook aan de zuidkant van de Alpen is het prima weer. Wel komen daar meer wolkenvelden voor en is een kleine kans op een bui. Vanaf het weekend neemt de kans op regen toe: eerst in het zuiden en later ook in het noorden. Regionaal wordt het kletsnat.

Zwitserland
Aanvankelijk is het overwegend droog najaarsweer met zonnige perioden. Het wordt 17 tot lokaal 20 graden. In de loop van de week neemt de bewolking en kans op regen toe. Vooral zaterdag verloopt kletsnat met hevige regenval in de Alpen. Met 13-16 graden wordt het iets minder zacht. De sneeuwvalgrens ligt rond 2200 meter hoogte. Ook na het weekend blijft het wisselvallig.


Yannick Damen Yannick Damen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.