Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

6 december 2019

Aan de Spaanse costa's is het zonnig met 16-21 graden. Zonnig is het ook in de Alpen. Daar is het uiteraard stukken kouder, maar met maxima net boven 0 en weinig wind is het uitstekend wintersportweer. West-Europa krijgt komende dagen te maken met regen en wind en in het weekend wordt het ook in Duitsland nat. In de westelijke en noordelijke Alpen valt begin volgende week flink wat sneeuw.

West-Europa

Frankrijk
In het noorden valt regen en in Parijs wordt het 9 graden. In het midden en zuiden is het droog, maar wel op veel plekken bewolkt. In de Alpen is het volop zonnig. Zondag gaat het op veel meer plekken regenen en wordt het warmer met in Parijs 12 graden. In de Alpen volgt de neerslag pas zondagavond. Begin volgende week valt in de Alpen een flink pak sneeuw.

Groot Brittannië
Het is de komende dagen wisselvallig met regelmatig regen en soms veel wind. In de hogere delen van Schotland valt zondag (natte) sneeuw. In Londen wordt het zondag 12 graden. Volgende week blijft het wisselvallig en wordt het iets kouder met maxima rond 8 graden in Londen.

Zuid-Europa

Italië
In het zuiden komen buien voor. In het noorden is het droog met vooral op de Po-vlakte regionaal mist. In de bergen is het zonnig. In het weekend is het droog met ook in het zuiden veel zon. Volgende week kan in de Alpen lokaal een beetje sneeuw vallen. In het midden en zuiden van het land blijft het meest droog met zon. In Rome liggen de maxima rond 16 graden.

Portugal
Het is zonnig en de maxima liggen rond 17 graden. Morgen blijft het droog. In het noorden raakt het wel wat meer bewolkt. Zondag kan het in Porto en omstreken af en toe regenen. Het zuiden houdt zonnig weer met maxima rond 18 graden. Op Madeira komen vandaag nog buien voor, maar is het dit weekend en begin volgende week zonnig. Het wordt dagelijks een graad of 21.

Spanje
Het is op de meeste plaatsen droog en aan de costa's vaak zonnig. In Andalusië liggen de maxima rond 20 graden. In Barcelona wordt het 15 graden. Het weekend verloopt aan de costa's zonnig met maxima van 16-21 graden. Ook begin volgende week blijft het prima weer. Na een paar buiige dagen breekt op de Canarische Eilanden de zon weer door. Komende dagen wordt het 22-25 graden. Wel waait het soms flink.

Centraal Europa

Duitsland
Vandaag valt in het noorden en westen regen. In Sauerland kan natte sneeuw vallen. Het weekend verloopt wisselvallig en zacht met maxima rond 10 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig en wordt het enkele graden kouder. In Winterberg (Sauerland) kan vanaf dinsdag neerslag vaak als (natte) sneeuw vallen.

Oostenrijk
Het is fantastisch wintersportweer met veel zon en weinig wind. Overdag komt het een aantal uur tot dooi, maar in de nachten vriest het overal ruim. In het weekend neemt geleidelijk de bewolking toe en voor begin volgende week staat sneeuwval op het programma. Onder 1300 meter valt neerslag als natte sneeuw of regen. Later in de week wordt het iets kouder en daalt de vorstgrens richting 1000 meter.

Zwitserland
De zon schijnt volop en er kan genoten worden van sneeuw op de pistes. Ook in de skidorpen is het goed toeven met temperaturen die overdag boven het vriespunt uitkomen. Er is weinig wind. Zondag neemt de bewolking toe en in de avond kan regionaal een beetje sneeuw vallen. Begin volgende week staat meer sneeuw op het programma, vooral in de noordelijke regio's. De vorstgrens schommelt rond 1200 meter.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.