Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

17 juli 2019

Tropische temperaturen zijn volop te vinden in het zuiden van Europa, maar ook in Parijs wordt het nog een graad of 30. In het binnenland van Spanje wordt het 35 graden. In Groot-Brittannië is het op veel plaatsen wisselvallig. Ook in Griekenland zijn regelmatig buien, daarbij is kans op onweer. Op de meeste eilanden is het droog en prima vakantieweer. Ook in de Turkse badplaatsen is kans op een bui.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden van Frankrijk is het droog en tropisch warm. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af. In de Ardèche komen de maxima uit op circa 30 graden. Wat koeler, maar nog altijd prima vakantieweer is het aan de noordwestkust. In Brest wordt het circa 21 graden. Een enkel spatje regen is daar niet uitgesloten. In Parijs is het zeer warm met 30 graden.

Groot Brittannië
In Schotland is het grijs en buiig weer. Ook in Engeland is het wisselvallig, maar in het westen blijft het vandaag waarschijnlijk droog. In Londen is het circa 26 en geregeld zon dan prima weer. In Edinburgh is het een graad of 21. De komende dagen is overal regelmatig kans op een bui en valt de meeste regen in Schotland. Daarbij is het wisselend bewolkt.

Zuid-Europa

Griekenland
Aanvankelijk komen op het vasteland en op de westelijke eilanden enkele buien voor met daarbij een kans op onweer. Op de eilanden in de Egeïsche Zee blijft het droog en schijnt de zon. De temperatuur stijgt naar 25-29 graden. Vanaf donderdag is het meestal droog en zonnig. In het noorden is lokaal kans op een bui. De temperatuur is met 28-32 graden ook weer hoger en prima voor de vakantiegangers.

Italië
Vakantiegangers hebben prima zomerweer met veel zonneschijn. Vooral in het zuiden is het heerlijk zonnig en droog. In het noorden kunnen lokaal buien ontstaan, vooral in het uiterste noorden. De temperatuur stijgt naar dagelijks naar waarden tussen de 27 en 32 graden. In Rome is het dagelijks een graad of 31.

Kroatië
Vakantiegangers krijgen prima zomerweer. De zon schijnt flink en het is droog. Na vandaag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. Aan de kust en ook in Istrië blijft het droog en zonnig.In de kustgebieden stijgt de temperatuur naar 27-30 graden. Landinwaarts liggen de maxima tussen de 26 en 29 graden.

Portugal
Er is een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 21-25 graden aan de kust, circa 27 graden in Faro en naar 30-32 graden landinwaarts. Later in de week wordt het zonniger en warmer. Aan zee wordt het 24-30 graden, in het binnenland komen de temperaturen uit op 32 tot 37 graden. Op Madeira schijnt de zon geregeld en wordt het zo'n 25 graden.

Spanje
De zon schijnt meestal flink. In het noorden komt veel bewolking voor. Daar stijgt de temperatuur naar 22-29 graden. Langs de diverse costa's schijnt de zon en wordt het 28-30 graden. In het binnenland schijnt de zon flink en is het heet. De temperatuur stijgt naar 32-35 graden. Op de Canarische Eilanden is het ook zonnig en wordt het 25-30 graden. Ook op de Balearen is veel zon en 30-32 graden.

Turkije
De zon schijnt flink, maar de eerste dagen zijn er ook wolkenvelden. In de westelijke helft is kans op regen- of onweersbuien. De temperatuur stijgt naar 26-32 graden. In de bekende badplaatsen aan de west- en zuidkust is het circa 29 graden. Vanaf donderdag komt er meer ruimte voor de zon.

Centraal Europa

Duitsland
In Berlijn is het prima weer voor een stadswandeling. Het is een graad of 24, de zon schijnt regelmatig en het blijft droog. In het Zwarte Woud is het gemiddeld 27 graden. Vandaag is het daar droog, morgen is er kans op regen. De komende dagen is in Duitsland veel bewolking aanwezig en zijn er zo nu en dan zonnige momenten. Daarbij is lokaal kans op een bui.

Oostenrijk
De maxima komen uit op 24-29 graden.In het noorden is het vaak heerlijk zonnig. In het zuiden is meer bewolking aanwezig en kunnen lokaal (onweers)buien ontstaan. Vrijdag belooft een overwegend grijze en natte dag te worden met kans op onweer. Zaterdag is het heerlijk weer met veel zon. Het blijft dan waarschijnlijk droog. De maxima komen dan uit op 25-30 graden.

Zwitserland
Het is prima vakantieweer in Zwitserland. De zon schijnt geregeld en op veel plaatsen is het zomers warm. In Basel wordt het maar liefst 31 graden. In het zuiden is lokaal kans op een klein beetje regen. De komende tijd wisselen zon en wolken elkaar af. Daarbij blijft het meestal droog. In het weekend liggen op veel plaatsen de maxima tussen 25 en 30 graden.


Marlotte van der Heiden Marlotte van der Heiden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.