Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

23 januari 2020

Het is rustig weer in grote delen van Europa. In Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden is er een mix van zon, wolken en mist. In het zuidwesten van Europa is het wisselvallig en dat is ook in Schotland het geval. Vanaf zondag neemt in het westen van Europa de kans op regen toe. Ook wordt het volgende week een stuk zachter.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden van het land is het bewolkt en is kans op buien. De temperatuur stijgt naar 13-16 graden. In de rest van het land is het rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. Lokaal komt hardnekkige mist voor. Het wordt geleidelijk zachter en in het weekend is het 8-13 graden. In Parijs is het rustig weer voor een stedentrip. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden in het weekend.

Groot Brittannië
In Engeland is het rustig en droog winterweer. Het is overwegend bewolkt en er is een grote kans op mist. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden en deze temperatuur kan je ook in Londen verwachten. Vanaf zondag neemt de kans op regen toe. In Schotland is het wisselvallig. De bewolking heeft de overhand en het komt tot enkele buien. In de Hooglanden valt sneeuw. De temperatuur stijgt naar 8-11 graden.

Zuid-Europa

Italië
De zon schijnt de komende tijd flink en het blijft droog. In het weekend stijgt in het noorden de kans op regen en in de bergen valt sneeuw. In het noorden daalt het kwik naar 6 tot 9 graden. In Rome is het met 16 graden een stuk aangenamer en daarbij schijnt ook geregeld de zon. Op Sicilië en Sardinië schijnt geregeld de zon en wordt het met 15-18 graden nog wat zachter.

Portugal
Het is wisselvallig met naast zon ook wolkenvelden en enkele buien. In het weekend nemen de neerslagkansen overal weer af en schijnt vaker de zon. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden in Porto en naar 14-16 graden in Lissabon. Ook in het zuiden (Algarve) komt het tot buien en stijgt het kwik naar 14-16 graden. Op Madeira schijnt de zon, afgewisseld door wolken. Het wordt 21-22 graden.

Spanje
De eerste dagen is het nog wisselvallig met naast zon ook kans op buien. De meeste buien komen in het midden en zuiden voor. Aan de oostelijke costa's blijft het meest droog. Vanaf zondag nemen de neerslagkansen duidelijk af en schijnt vaker de zon. In Madrid wordt het 11-13 graden en in Barcelona is het 15 graden. Op de Canarische Eilanden schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 23 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig en droog weer met naast af en toe zon ook wolken en kans op mist. De temperatuur stijgt naar 4 tot 8 graden. In en na het weekend wordt het zachter en vanuit het westen wordt het wisselvalliger. In Berlijn stijgt het kwik naar 5-6 graden. In Winterberg is het grijs en grauw met temperaturen een paar graden boven nul. In de nacht vriest het licht en kunnen de pistes worden geprepareerd.

Oostenrijk
De zon schijnt volop en het is droog. In het weekend neemt de bewolking geleidelijk weer toe, maar de kans op neerslag is klein. De temperatuur komt in het dal zo'n 2 tot 7 graden boven nul. In Wenen komt meer bewolking voor. De temperatuur stijgt naar 4 graden. In de loop van volgende week neemt de kans op neerslag weer toe en in de bergen gaat het dan sneeuwen.

Zwitserland
De zon schijnt volop en het is droog, maar in de dalen is kans op hardnekkige mist. In het weekend neemt de bewolking geleidelijk weer toe. De temperatuur komt in het dal zo'n 3 tot 9 graden boven nul. In Basel stijgt de temperatuur naar waarden tussen 7 en 10 graden. Na het weekend neemt de kans op neerslag weer toe en in de bergen gaat het sneeuwen.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.