Donderdag 23 jan

Weerbericht België

Wolken en zon, 4-7 graden
23 jan. 2020, 12:07 uur
Het is wisselend bewolkt met regionaal opklaringen. De temperatuur stijgt naar 4 tot 7 graden. Vanavond kan weer gemakkelijk mist vormen. Morgen start lokaal met mist, daarna is er een mix van wolken en zon. Het wordt 4-5 graden. In het weekend wordt het zachter en zondag stijgt de kans op regen. De temperatuur gaat duidelijk omhoog.

Regionaal is het nog grijs. Op andere plaatsen is de zon al doorgebroken.

In de namiddag winnen opklaringen terrein, maar regionaal kan het grijs blijven. Dit geldt vooral voor het noorden, het centrum en het zuidoosten. Het blijft droog en het wordt 3-7 graden. Waar het grijs en nevelig blijft is het enkele graden kouder. De wind is zwak en waait uit het oosten tot noordoosten.

Vanavond zijn er eerst regionaal flinke opklaringen. Er kan gemakkelijk weer mist vormen. 

Vannacht is nevelig of mistig. In de Ardennen is kans op een vlokje motsneeuw. Ook kan het lokaal glad worden. De minimumtemperatuur varieert van 0 graden in het westen tot -3 in het zuiden. In de Oostkantons kan het kwik lokaal zakken tot -5 graden.

Morgenochtend start grijs met op veel plaatsen (dichte) mist. In de loop van de ochtend wordt het zicht iets beter, maar de kans dat de zon in Vlaanderen doorbreekt is klein. Ten zuiden van Samber en Maas is deze kans stukken groter.

Morgenmiddag is het waarschijnlijk vooral in de Ardennen vrij zonnig. In het noorden en westen is het grijs met nevel en lage bewolking. Het circa 5 graden. Mogelijk blijft het kwik in hardnekkige mist regionaal nog een graadje lager steken. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is wederom grote kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. In de Ardennen zakt het kwik lokaal tot -4 graden.

Zaterdag is er weinig of geen ruimte voor de zon. De kans op wat zonneschijn is het grootst in Limburg en de Ardennen. De dag begint op veel plaatsen mistig. Geleidelijk gaat de mist over in bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al is vooral later op de dag een spatje motregen niet uitgesloten. Het wordt circa 6 graden bij een zwakke zuidenwind.

Zondag komt de temperatuur met 7-10 graden hoger uit. Er is veel bewolking en mogelijk in de ochtend ook af en toe zon. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de kans op regen toe, maar met een beetje geluk valt de eerste regen van betekenis pas in de avond. De zuidenwind is overwegend matig. In de loop van de namiddag en avond wordt de wind meer zuidwest en neemt aan zee toe tot vrij krachtig.

Op maandag wordt het circa 10 graden. Aangenaam weer is het niet, want het weerbeeld staat in het teken van regen en wind. De zuidwestenwind is veelal matig tot vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig (6 Bft.). Maandagavond of in de nacht naar dinsdag kan de wind nog verder toenemen.

De dagen daarna verlopen wisselvallig en zacht met maxima rond 9 graden. Eind volgende week kan de temperatuur regionaal zelfs oplopen naar 12 graden. Naast veel bewolking en regelmatig regen kan het ook soms flink waaien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.