Weeronline
Weeronline
  Brandweer profiteert van gunstig weer

  Brandweer Californië profiteert slechts even van gunstig weer

  Aangemaakt: 22 sep 2020, 14:28 uur

  Het is een race tegen de klok voor de brandweer in de Amerikaanse staat Californië. Met man en macht proberen ze zoveel mogelijk branden onder controle te krijgen voordat de hitte en wind terugkeren. De brandweer profiteert slechts even van gunstig weer, want aan het eind van de week gaat het weer veranderen.

  Na een lange tijd met zinderend hoge temperaturen is het momenteel koeler in het gebied. Ook is de wind iets gaan liggen, waardoor het blussen iets makkelijker gaat. “Brandweerlieden zullen profiteren van dit koele weer zolang ze kunnen,” zei een woordvoerder tegen persbureau Reuters.

  Maar lang houdt dit weer waarschijnlijk niet aan. Verwacht wordt dat tegen het einde van de week de temperatuur weer oploopt en de wind aantrekt.

  In de staat woeden momenteel 27 grote bosbranden, die werden aangewakkerd door extreme weersomstandigheden. Meer dan 19.000 brandweerlieden zijn naar het gebied gestuurd om het vuur, dat er al wekenlang woedt, te blussen. Bijna 3,5 miljoen hectare is al in vlammen opgegaan.

  Foto: ANP / EPA / KYLE GRILLOT

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP